Beş ildir ki, bu işlə məşğulam. Bəzən dostlarım soruşur: Necə yəni professional oyunçu? Bu da işdir?
İşdir, hətta çox çətin işdir. Mən kazinoya bəxtimi sınamağa
gəlmirəm. Mən işləməyə gəlirəm. Eynilə səhər saat doqquzda ofisə gedən insan kimi, mən də kompüterimin qarşısında oturub rüblük hesabat
hazırlayıram. Sadəcə, mənim əmək haqqımı şans deyil, statistika və soyuqqanlı hesablama müəyyən edir.
Hər şey üç il əvvəl başladı. Adi bir axşam idi, boş vaxtımda futbol statistikasına baxırdım. Həmişə rəqəmlərlə aram yaxşı olub. Dostum yanıma gəlib dedi: Sən niyə bu qədər vaxtını buna sərf edirsən? Get mostbet https://opinion-nytimes.com app ios-u yüklə, orada canlı mərc edək, daha maraqlı olar
. Gülüb keçdim əvvəlcə. Amma sonra fikirləşdim: niyə də yox? Axı mən artıq oyunları təhlil edirəm, niyə bunu pul üzərində sınamayaq?
Həmin gün proqramı yüklədim. İlk baxışdan aydın interfeysdi, hər şey rahat yerləşmişdi. Sizə deyim, peşəkar gözü ilə baxanda dərhal görürsən – burada hər şey oyunçunun rahatlığı üçün düzənlənib. Amma mənim üçün əsas odur ki, rəqəmlər dəqiq gəlsin. Canlı mərclər bölməsində əmsallar saniyədə bir yenilənir, heç bir gecikmə yoxdur. Bu, mənim kimi statistikaya önəm verən adam üçün çox önəmli detal idi.
İlk vaxtlar itkilərim çox oldu, etiraf edim. Professional olmaq asan deyil. Hər oyunçu kimi mən də emosiyalara qapılırdım. Uduzurdum, yenə mərc edirdim, qızışırdım. Bir gün o qədər səhv etdim ki, iki aylıq gəlirimi bir gecədə itirdim. O gecədən sonra öz-özümə dedim: ya bu işdə soyuqqanlı ol, ya da heç girişmə
. Və dəyişdim.
Artıq üçüncü ildir ki, mənim üçün bu, sadəcə riyaziyyatdır. Hər səhər açıram mostbet app ios-u, baxıram hansı liqalarda oyunlar var. Mənə elə gəlir ki, tətbiqin ən böyük üstünlüyü onun sürətli olmasıdır. Mənim işimdə hər saniyə vacibdir. Əmsal dəyişdi, sən gecikdin – pul itirdin. Bu tətbiqdə isə bütün məlumatlar real vaxtda gəlir, mən də dərhal reaksiya verə bilirəm.
Keçən ay mənim üçün ən yaddaqalan an oldu. İspaniya La Liqasında bir oyun var idi. Mən statistikaya baxdım, komandaların formasına, ehtiyat oyunçular skamyasına qədər təhlil etdim. Gördüm ki, favorit komanda son beş oyunda ilk hissədə qol vura bilmir, amma ikinci hissədə mütləq fərqlənir. Rəqib isə zəif müdafiəyə malikdir. Əmsal 4.20 idi. Heç kim gözləmirdi ki, belə şey ola bilər. Mən böyük mərc etdim. Dostlarım dedi: Dəlisən, bu qədər pulu atırsan?
. Sakitcə oyunu izlədim. Birinci hissə 0-0 bitdi. İkinci hissənin 60-cı dəqiqəsində o həmin komanda qol vurdu. Qazancım 10 min manatdan çox oldu.
Bilirsiniz, o anı heç vaxt unutmaram. Sevincdən deyil, özümə inamdan. Çünki bilirdim ki, bu təsadüf deyil. Bu, aylarla apardığım təhlilin, gecə-gündüz izlədiyim oyunların nəticəsidir. Həmin qələbədən sonra mostbet app ios vasitəsilə pulu rahatca kartıma köçürdüm. Heç bir problem, heç bir gecikmə. İşləyən sistemdir, bunu etiraf etmək lazımdır.
Bu gün mənim portfelimdə müxtəlif strategiyalar var. Bəzən kiçik mərclərlə başlayıram, hiss edirəm
oyunu deyilən şey var, amma mən hisslərə yox, rəqəmlərə güvənirəm. Professional üçün əsas qayda: bankroll menecmenti. Nə qədər qazansan da, bir gündə hamısını itirə bilərsən, əgər başını itirsən. Mən heç vaxt ümumi pulumun 5%-dən çoxunu bir oyuna qoymuram. Bu, dəmir qaydadır.
Axşamlar tez-tez bu tətbiqi açıram, sadəcə vəziyyətə nəzər salıram. Bəzən heç mərc etmirəm, sadəcə bazarda nə baş verdiyini izləyirəm. Bu, mənim işimin bir hissəsidir. Dostlarım deyir: Sənin işin rahatdı, oturubsan oyun izləyirsən, pul qazanırsan
. Gülürəm, çünki onlar bilmir ki, bu rahatlıq
ın arxasında nə qədər yuxusuz gecələr, uduzulmuş pullar və soyuqqanlı qərarlar dayanır.
Bir neçə gün öncə gənc bir oğlan yanıma gəldi. Dedi: Mən də sənin kimi professional olmaq istəyirəm, nə məsləhət görərsən?
. Baxdım gözlərinə, orada qığılcım var, eyni mənim kimi. Dedim: Riyaziyyatı sev, oyunu yox. Əgər bir gün oyunun özü sənə maraqlı gələrsə, itirdin. Sənin işin pul qazanmaqdır, əylənmək deyil
.
Mənə elə gəlir ki, hər kəs bu işdən qazana bilməz. Çünki bu, xarakter məsələsidir. Amma əgər sizdə bu xarakter varsa, o zaman mostbet app ios kimi yaxşı alətlərlə uğur qaçılmazdır. Bu tətbiq mənə nəinki vaxta qənaət etməyə, həm də istədiyim yerdə işləməyə imkan verir. Metrodae, kafedə, hətta tətildə də olsam, əlimin altında hər şey var.
Qısası, bu mənim işimdir. Adi insanların qumar
dediyi, mənim iş
dediyim bir sahə. Və mən bu işdə ən yaxşıyam. Çünki soyuqqanlıyam, çünki hesablayıram, çünki fürsətləri gözləyirəm. Və ən əsası, özümü heç vaxt itirmirəm. Kazino mənim üçün bir rəqibdir, mən isə onu məğlub etmək üçün buradayam. Hələlik hesab mənim xeyrimədir.