• Forums
  • Shipping and Delivery
  • Jak důležitá je otevřená komunikace ve vztazích a proč se některým tématům stále vyhýbáme?

Jak důležitá je otevřená komunikace ve vztazích a proč se některým tématům stále vyhýbáme?

Aug 27, 2026 - 8:44 AM

• Myslíte, že se dá dlouhodobě udržet dobrý vztah, když spolu partneři nemluví otevřeně o věcech, které je trápí? U nás doma jsme zjistili, že některé problémy jsme vlastně neřešili jen proto, že jsme nechtěli vyvolat hádku. Člověk si říká, že to přejde, ale ono se to pak stejně vrátí, jen ve větší podobě. Zajímalo by mě, jestli to máte podobně a jestli je podle vás lepší říct nepříjemnou věc hned, nebo počkat na klidnější chvíli.

0
  • Za mě určitě záleží na tom, jak a kdy člověk danou věc řekne. Taky jsem dřív měla tendenci některé věci raději přejít, protože jsem si říkala, že kvůli maličkosti přece nebudeme dělat drama. Jenže když se těch „maličkostí“ postupně nasbírá víc, člověk pak vybuchne kvůli úplné hlouposti a druhý vůbec nechápe proč. Mně hodně pomohlo naučit se mluvit spíš o tom, jak se cítím, než rovnou hledat viníka. Když řeknu „tohle mě mrzí“, zní to úplně jinak než „ty nikdy neposloucháš“. Nedávno jsem narazila i na zajímavé články o vztazích a dalších tématech ze života žen na https://vzakulisicz.com a právě tam mě baví, že se podobné věci dají zasadit do běžného života, ne jen popsat nějakými poučkami. Podle mě je taky důležité připustit, že některé rozhovory prostě nejsou příjemné. Otevřenost neznamená říct úplně všechno bez přemýšlení, ale spíš mít ve vztahu pocit, že se o důležitých věcech dá mluvit bez strachu z okamžitého odsouzení nebo výsměchu.

0
Quick reply