Rozvoj doručovacích služeb v rámci taxislužeb v Česku

Jun 19, 2026 - 3:11 AM

• Zajímá mě, jak to teď v Česku funguje s těmi taxi službami, co zároveň rozváží balíky nebo jídlo. Má s tím někdo reálnou zkušenost? V Praze jsem párkrát viděl, že taxi bere i menší zásilky mezi firmami, ale nevím, jestli je to spolehlivé a jestli se to vůbec vyplatí oproti klasickým kurýrům. Taky mě zajímá, jak rychle to reálně doručují v běžném provozu, když je špička.

0
  • Jo, tohle se tady docela rozjíždí poslední roky. Já jsem to řešil hlavně pro menší firemní věci a někdy i pro osobní věci, když bylo potřeba něco rychle přes město. Funguje to dost jednoduše – objednáš přes aplikaci nebo dispečink a řidič to vezme po cestě, takže to není klasická kurýrní služba s fixní trasou, ale spíš flexibilní doprava. Výhoda je rychlost v rámci města, hlavně když se trefíš do správného času, ale nevýhoda je, že cena může kolísat podle provozu.

Když jsem to zkoumal víc, narazil jsem na jednu stránku, kde je to docela hezky popsané i s tím, jak kombinují taxi a doručování: Taxi GT CZ služba a informace https://taxigtcz.com/ . Je tam vidět, že ty moderní taxi systémy už nejsou jen o svezení lidí, ale spíš o celé logistice v rámci města – balíky, jídlo, expresní věci. Prakticky to dává smysl hlavně v centrech, kde kurýrní firmy často ztrácí čas s parkováním nebo plánováním tras. Tady to jede víc “on-demand”, takže když to chytneš dobře, tak to může být fakt rychlé.

0
Quick reply